Cake versieren kinderfeestje en flaters en katers - Huisvlijt (2024)

Last updated on februari 7th, 2024 at 01:27 pm

  • 11 meest gemaakte fouten bij kinderfeestjes
  • Kinderfeestje fout 12: hoe vul je de tijd in tot alle gasten er zijn
  • Aankomst eerste gast--Aankomst laatste gast
  • Kleurplaten klaar leggen
  • Wat heb je nu geleerd?
  • Nog een handige les voor kinderfeestjes
  • Samengevat!
  • Cake versieren kinderfeestje
  • Conclusie
  • Leestips

Cake versieren kinderfeestje en flaters en katers - Huisvlijt (1)Kinderfeestjes.

Ze kunnen heel leuk zijn, maar meestal zijn ze vooral een flinke Uitdaging.

Want je wilt als ouder natuurlijk graag dat het een succes is, want je gunt je kind een succesvol kinderfeestje. Dat maakt dat zo'n kinderfeestje voor ouders ook best spannend is. Als moeder van 5 kinderen heb ik heel wat kinderfeestjes gegeven.

Hier vind je al mijn tips voor kinderfeestjes,zoals een cake versieren op een kinderfeestje.

Hieronder gaat het juist over de dingen die je beter níét kunt doen als je een kinderfeestje geeft. Zoals heel veel tijd en moeite steken in een taart bakken, terwijl een cake versieren op een kinderfeestje makkelijker en leuker is.

11 meest gemaakte fouten bij kinderfeestjes

  1. Je van te voren niet goed voorbereiden. Het spijt me om het te moeten zeggen, maar het is verstandig om van te voren een soort militaire planning te maken voor een kinderfeestje. Bereid je helemaal niets voor, dan is de kans groot dat er problemen ontstaan. Het is natuurlijk leuk om een nonchalante houding te hebben van 'Dat komt wel goed,' maar in de harde praktijk van kinderfeestjes zou ik dat niet aanraden. Lees ook mijn post Kinderfeestje idee met 11 tips voor en door moeders.
  2. Geen back-up activiteiten hebben. Jij kunt dan wel denken dat je een middagvullend programma hebt gemaakt, maar kinderen denken daar vaak anders over. Activiteiten waarvoor je een uur hebt uitgetrokken doen zij misschien in 7 minuten. Zorg daarom altijd dat je een boel back-up activiteiten hebt. Zoals Zakdoekje leggen. Deze les leerde ik bij mijn allereerste kinderfeestje. Ik dacht een middagvullend programma te hebben gemaakt, maar na 20 minuten had ik al mijn kruit al verschoten, en vroegen de kinderen verwachtingsvol: 'En? Wat gaan we nú doen?' En ik had geen idee.
  3. Geen rekening houden met het onvoorspelbare Nederlandse weer. Deze spreekt voor zich denk ik, en grijpt terug op punt 2. Zorg dat je een alternatief plan hebt voor buitenactiviteiten. Bijvoorbeeld zelf slijm makenof slijm maken met baking soda.
  4. Helemaal losgaan met een schitterend mooie verjaardagstaart van 80,-. Zo'n taart is prachtig, maar bereid je er op voor dat veel kinderen hem niet zullen lusten. Je kunt kinderen net zo goed een plak Aldi cake geven, een doos smarties en een bus slagroom om 'te versieren'. Vervolgens lusten ze hun eigen creatie misschien ook niet, maar het was in ieder geval niet duur. En ze hebben wel lol. Je kunt ook zelf een cake bakken als je dat leuk vindt.
  5. Onvoldoende rekening houden met diverse voedsel allergieën en dingen niet lusten. Probeer eventuele voedingsproblemen van te voren te achterhalen door ouders te vragen naar allergieën. Streef niet naar culinaire hoogstandjes, maar zet gewoon in op de grootste gemene deler.
  6. Geen afwisseling tussen rustige en 'wilde' activiteiten. Wil je iets met de kinderen gaan knutselen? Doe dan daarvoor iets waarbij ze wat energie kwijt kunnen. Bijvoorbeeld een speurtocht lopen. Anders is de kans groot dat ze heel druk en onhanteerbaar zijn bij het knutselen.
  7. Geen duidelijke eindtijd, en te lang doorgaan. De leukste feestjes eindigen als iedereen het nog naar zijn, of haar zin heeft. Als je een kinderfeestje start om 14 uur dan is 17 uur een prima tijd om te stoppen. Je weet dat het feestje te lang heeft geduurd als kinderen beginnen te huilen, ruziemaken en overgeven.
  8. Je bent helemaal losgegaan met de versieringen en programmering van het kinderfeestje op basis van Pinterest. Maar je vergat af te stemmen op de wensen van je kind.
  9. Geen goed antwoord klaar hebben als de gasten dingen zeggen als: 'Waar gaan we naar toe?' of 'Ik vind dit een stom feestje!' en last but not least 'Ik wil naar huis!'
  10. In je eentje een kinderfeestje willen geven. Ik vind dat je toch wel minimaal 2 personen nodig hebt voor een kinderfeestje. Mijn man en ik deden het ook altijd samen. Ik zorgde voor de planning, organisatie en catering, en hij zorgde voor de uitvoering.
  11. Geen 'vrije tijd' inplannen en te strak aan je eigen scenario willen vasthouden. Ik weet dat ik zei dat je een kinderfeestje met militaire precisie moet plannen. Maar plan daarin ook wat ruimte voor kinderen om zelf te gaan spelen. Met uiteraard een alternatief voor het geval ze dat niet gaan doen. Maar als ze wel aan het spelen slaan, dan is dat het ultieme kinderfeestje. Want dan loopt het vanzelf.

Kinderfeestje fout 12: hoe vul je de tijd in tot alle gasten er zijn

Toen we het kinderfeestje van mijn 10-jarige zoon vierden merkte ik dat ik één foutje had gemaakt. Ik had namelijk niets voorbereid voor de fase tussen de aankomst van de gasten, en het moment dat iedereen er is. Met alleen een leuk kinderfeestje idee ben je er nog niet...

Aankomst eerste gast--Aankomst laatste gast

Je kunt natuurlijk de mazzel hebben dat iedereen precies tegelijk arriveert. In dat geval kun je meteen met het feestprogramma van start. Maar in de praktijk is er altijd wel eentje die te laat wordt gebracht, en eentje die te vroeg wordt afgezet.

Kleurplaten klaar leggen

Op andere kinderfeestjes legde ik altijd al wat uitgeprinte kleurplaten klaar. Zo konden de gasten die er al waren iets gaan doen, terwijl ze op de rest wachtten. Ik besefte mijn fout toen de eerste gastjes een beetje ongemakkelijk om elkaar heen draaiden. Dus ik sjeesde snel naar de computer, om acuut wat Pokemon kleurplaten te printen.

Maar weet wat je er ondertussen gebeurde? Terwijl ik zat te stressen dat ze niets te doen hadden en dat het 'ongemakkelijk' was, waren ze ondertussen heel wild gaan rondrennen in de tuin. Niks aan het handje. Ze hadden de grootste lol.

Wat heb je nu geleerd?

Het was weer één van de vele leermomenten in mijn leven als moeder. De les die ik er uit haalde was:

Projecteer niet je eigen ongemak op je kinderen! Geef kinderen de tijd om zelf een oplossing te vinden. Spring er niet meteen bovenop met jóúw oplossing. Om met de Beatles te spreken: 'Let it be, let it be, let it be, let it be.'

Nu zit ik met 10 ongekleurde kleurplaten...

Nog een handige les voor kinderfeestjes

Behalve de les om kinderen ruimte te geven hun 'eigen ding' te doen, heb ik nog een handig les. Deze heb ik inmiddels succesvol geleerd. Hoewel het natuurlijk prachtig is als je als moeder een schitterende verjaardagstaart bakt, is dat niet nodig.

Kinderen vinden het namelijk superleuk om hun eigen taartje/plak cake te versieren. Sterker nog, hoe luxer de taart, hoe groter de kans dat er iets in zit dat ze niet lusten. Daarom koop ik tegenwoordig altijd een goedkope cake bij de Aldi of Lidl en een bus spuitslagroom. Je kunt ook zelf een cake bakken natuurlijk. Daarbij serveer ik tumtummetjes en versiersels. Engels drop is ook heel geschikt als versiering voor een taart.

Wat je dan vaak ziet gebeuren is dat de kinderen de cake zo volspuiten en vol gooien dat ze hem niet meer lusten. Maar wel veel lol hebben. Of ze houden het bescheiden, en dan eten ze hun kunstwerk ook echt op.Dit laatste was het geval bij het kinderfeestjes van mijn zoon. Tot mijn verbazing aten ze alle cake op.

De moraal van het verhaal: maak je geen zorgen als je geen prachtige taarten kunt bakken. Een cake van de Aldi is ook fantastisch.

Samengevat!

  • Spring als moeder niet te snel in als de situatie eventjes ongemakkelijk lijkt. Kijk eerst of kinderen het zelf kunnen oplossen
  • Investeer niet in dure taarten, tenzij je dat zelf erg leuk vindt. Kinderen zijn ook blij met een cake.

Cake versieren kinderfeestje

Eén van de dingen die altijd wel goed ging op de kinderfeestjes die ik organiseerde was het onderdeel cake versieren. Zoals ik hierboven al schreef is een luxe verjaardagstaart vaak helemaal niet besteed aan kinderen op een kinderfeestje. Vaak lusten ze het niet. Daar sta je dan met je prachtige taart.

Een cake versieren op een kinderfeestje is dan een veel beter idee.

Een simpele cake van de Aldi is genoeg. Koop er een zak snoepgoed bij, bijvoorbeeld tumtummetjes en laat je gasten los gaan op cake versieren. Dit is ook meteen een leuk onderdeel op een kinderfeestje.

Cake versieren kinderfeestje en flaters en katers - Huisvlijt (3)

Conclusie

Een geslaagd kinderfeestje is soms net als het Nederlandse weer: 'Het kan vriezen, het kan dooien'. Het ligt allemaal ook erg aan de kinderen die komen. Maar met een goede voorbereiding in combinatie met een grote portie flexibiliteit kom je een heel eind.

In deze post las je 12 veel gemaakte fouten bij kinderfeestjes.

Leestips

Heb ik er nog wat gemist? Vul ze dan aan in de comments!

Gerelateerd

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geplaatst in HuishoudenPermalink

Cake versieren kinderfeestje en flaters en katers - Huisvlijt (4)

Over Nicole Orriëns

Nicole Orriëns studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2001 begon ze haar eerste blog, en sindsdien werkt ze als fulltime blogger en heeft haar eigen bedrijf: Professional Blogging Services.Haar academische achtergrond gebruikt ze om antwoorden en informatie te vinden over zaken waarmee iedereen in het dagelijks leven te maken krijgt.Ze is getrouwd en heeft samen met haar man vijf kinderen. Ze woont op het Achterhoekse platteland.

Alle berichten tonen van Nicole Orriëns

Cake versieren kinderfeestje en flaters en katers - Huisvlijt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6750

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.